Skip to content
Compare Models

ICA Maxi Österåker - Framgångsrika projekt

ICA Maxi Österåker - En totalentreprenad av Wica Cold

Här riktar vi uppmärksamhet mot de kyl- & frysdiskar som bidrar till ICA Maxi  Österåkers unika egenskaper och lösningar. I linje med den ’moderna butiken’ lämnas utrymme för en stor del kylmöbler, här signerade Wica Cold / Arneg Nordic.

Alla bilder från ICA Maxi Österåker och massa andra projekt av Wica Cold & Arneg Nordic hittar ni under referenser eller via länken nedan. 

ICA Maxi Österåker

      Drönarfilm av Carl Schnell på CS Kommunikationsbyrå

En totalentreprenad av Wica Cold
Under våren 2023 öppnade det senaste tillskottet till Maxi-familjen, ICA Maxi Österåker; Wica Cold är tacksamma för att få leverera kyl-& och frysdiskar till projektet. Den här gången med totalentreprenadsansvar över allt inom livsmedelskyla. Wica har en relativt kort men framgångsrik historia av turn-key lösningar till våra kunder. Det är vanligt förekommande vid nyetableringar, men marknaden visar på ett uppsving även i förnyelseprojekt.

Preview Image ICA Maxi Österåker-1

Hos ICA Maxi Österåker blev en totalentreprenad ett bra val för handlarfamiljen Schaffert. Som kund får man endast en kontaktpunkt som håller ihop projektet och samordnar med allt vad gäller kyla, sköter upphandling och tillsammans med kylfirma håller ett högt energifokus. Projektledare med expertkompetens leder arbetet under hela dess gång, ända fram till sista garantibesiktning.

Såhär säger butikschef Rasmus Schaffert om valet av totalentreprenad;

"Totalentreprenaden har varit kanon utifrån att samtal endast behöver föras med en part, vi behöver inte samordna arbeten mellan olika parter för att göra mindre justeringar. Ytterligare fördelar med lösningen är att samordningen sker direkt i bolaget, vilket skapar mycket kortare informationskanaler."

Korridor deli

Butikens vision
Visionen för ICA Maxi Österåker har varit att bygga en toppmodern livsmedelsbutik med ett genomgående miljötänk och högkvalitativa livsmedel. Detta görs tydligt redan på byggnaden som enligt ICA fastigheter uppnår Miljöklass Guld. Även kylan har utformats med maximalt miljöfokus. Kylfirma TIMAB har med WICA skapat ett kylsystem med maskin, rör och diskar som använder sig av senaste CO2-lösningar och kyldiskar som uppnår mycket effektiva värden. Vid totalentreprenader med WICA placeras extra fokus på energibesparingar och vad det kan innebära långsiktigt för butiken.

Butiksdesign med kyl- och frysdiskar har följt det senast Maxi-konceptet med mörkgråa toner, LX-diskar med total transparens och en modern deli med mycket former, korrugerad plåt-front och kylda rännor i framkant.

DeliKorridor shoparound

I frukt- och grönt har man byggt en färgsprakande upplevelse där Wicas Kivik 3P MAX med spegelöverbyggnad är det första man slås av. Den helt unika bärkylen som shoparound är något att hämta inspiration ifrån.

F&G-2

I färskvaruavdelningen varierar layouten mellan höga LX-shoparounds med låga öppna kylbaljor alternerat med WICA’s Osaka LXQ semivertikala kyldisk med slagdörr och genomgående hylldjup.

Rasmus fortsätter;

"Wica har, förutom de bästa produkterna på marknaden, även en kanonbra känsla för kundservice med fokus på lösningsorientering. WICA har, från första offert till färdigställande, gång på gång visat stort engagemang för både projektet och oss som kund."

Kondis2

LXQ2

Tack vare produktion i Småland, egna montörer och ojämförbar flexibilitet har Wica återigen bidragit till ett framgångsrikt projekt. Vill du veta mer om vad som gör Wica Cold / Arneg Nordic unikt i branschen så kan du läsa mer om våra unika styrkor (USP) här.

Vi är tacksamma att få ha jobbat med alla härliga och driftiga individer på ICA Maxi Österåker.

Står du inför en stor ombyggnation och är intresserad av en totalentreprenad med WICA? Hör av dig till någon av våra duktiga säljare.

Arneg Nordic – Italian design, made in Sweden.

logo_arneg_nordic_0

Se fler bilder från ICA Maxi Österåker under referenser här.

Kylskåpet-1

Drönarbilder från Carl Schnell på CS Kommunikationsbyrå.
ICA Maxi Österåker
Wica Cold Arneg Nordic
TIMAB
m.fl.