Skip to content
Compare Models

ICA SM Medis - Framgångsrika projekt

Kan ICA SM Medborgarplatsen utmana om Sveriges häftigaste livsmedelsbutik?

Arneg Nordic gillar när butiker utmanar status quo och vågar tänka annorlunda. Det är precis vad ICA Supermarket Medborgarplatsen, Medis, i Stockholm har gjort. Här har man i designprocessen bl.a. hämtat inspiration från Italien och resultatet är en unik butik med genomgående rostfritt material; ett val som skapar ljus och ger en känsla av högkvalitativa produkter.

Här riktar vi uppmärksamhet mot de kyl- & frysdiskar som bidrar till ICA SM Medis unika egenskaper och lösningar. I linje med den ’moderna butiken’ lämnas utrymme för en stor del kylmöbler, här signerade Arneg Nordic.

Alla bilder från ICA SM Medis och massa andra projekt av Wica & Arneg Nordic hittar ni under referenser eller via länken nedan. 

ICA SM Medis

Första intryck
I entrén möts kunden av en färgsprakande vägg av kyld frukt- och grönt där man använt en kombination av smarta lösningar för exponering av de olika varugrupperna. ICA SM Medis har här valt en lösning med öppna väggkylar. ’Panama LX GL’ hjälper med sin frontlösning med glas i nederkant till att hålla energiförbrukningen på en låg nivå.

Panama F&G2 Listing Image

En unik delikatess- och fiskupplevelse
Framme i delin möts man en häpnadsväckande handbyggd delidisk som sömlöst växlar mellan självtag och manuell betjäning. Här hittar man färdigrätter och röror från det egna butiksköket samt fisk, chark och massa annat. På golvet framför delin står shoparound-modellen Velden LX som skapar en naturlig brännpunkt medan man väntar på sin tur. Det är vanligt att även denna disk är fylld med butiksproducerade läckerheter.

Konceptet i delikatessområdet står I.DE.I Concepts AB för och man har hos ICA SM Medborgarplatsen valt att utgå ifrån naturliga material och organiska mjuka former. Något som skiner igenom i vår rundade shoparound Lucerna 2 TF.

       Mondel Listing Image

Transparens och överblick i färskvaruavdelningen
Affärsbyggarna i Sverige AB som designat butikslayouten, hanterat ombyggnation och projektledning har genom goda samarbeten förverkligat ICA SM Medis vision om att bygga en modern färskvaruavdelning med saluhallskänsla och god överblick.

Den låga mittpunkten skapar känslan av en stor sal där man genom olika varugrupper skapar tydliga avdelningar trots öppenheten. Denna överblick ramas in av Arneg Nordics senaste väggkyl Osaka 3 LX. Modellen har från tidigare versioner större dörrar med mjuk stängning och transparent karm. Brilliant White belysningen ser till att det är varorna som hamnar i fokus. Mittengångar har skapats mellan vår semivertikala öppna kyldisk Panama 3 PV (H150) och självklart Velden LX.

       Panama 3PV Listing Image

Vid proteinet hittar man en spännande 
shoparound-lösning där man valt att placera en frysgondol som sömlöst agerar gaveldisk mot de låga flerplanskylarna. Lösningen möjliggör försäljning av anpassade varor beroende på säsong.

       MiniArka Listing Image

Från idé till verklighet!
En avdelning som inte förändrat sitt upplägg från tidigare är ICA SM Medborgarplatsens dryckesavdelningen, här är nämligen ALL dryck fortfarande kyld. Man har skapat en korridor av den nya öppna väggdisken Panama LX GL på båda sidor av dryckesavdelningen för ett otroligt varutryck.

Den nya mejerifronten är försedd med 200cm höga isolerglasdörrar LX och Brilliant White belysning. Utvändigt har man klätt panel med rostfri plåt för att linjera med konceptet.

       Mejeri Listing Image

Resan för nya ICA SM Medborgarplatsen började som en idé och har kunnat förverkligas tack vare ett otroligt välfungerande samarbete mellan butiken, Arneg Nordic och många fler aktörer. Tillsammans har vi förvandlat ICA SM Medis till en av Stockholms finaste livsmedelsbutiker som inspirerar och skapar matglädje. Här vill man handla.

       Preview Image

Arneg Nordic - Italian design, made in Sweden.

Se fler bilder från ICA SM Medis och massa andra projekt av Wica & Arneg Nordic under referenser eller via länken nedan. 

ICA SM Medis