Skip to content
Compare Models

Östenssons Björkalund - Framgångsrika projekt

Norrköpings hetaste livsmedelsbutik med inslag av industri och trä i en lokal som blir ett med naturen.

Här riktar vi uppmärksamhet mot de kyl- & frysdiskar som bidrar till Östenssons Björkalund unika egenskaper och lösningar. I linje med den ’moderna butiken’ lämnas utrymme för en stor del kylmöbler, här signerade Wica Cold / Arneg Nordic.

Alla bilder från Östenssons Björkalund och massa andra projekt av Wica Cold & Arneg Nordic hittar ni under referenser eller via länken nedan. 

Östenssons Björkalund

      Drönarfilm av Carl Schnell på CS Kommunikationsbyrå

Ett välfungerande samarbete
Den 23 mars 2023 öppnade Östenssons i Björkalund, en otroligt fin livsmedelsbutik med designval som hämtar inspiration från industri. Wica Cold har sedan en lång tid tillbaka en välfungerande affärsrelation med Östenssons och fick äran att leverera kyl- och frysdiskar till den nya butiken.

Anders Lindblom, VD på Östenssons säger så här om samarbetet och valet av kyldiskar:

"Utöver att vi tycker att diskarna är snygga och säljande så har vi en lång och oerhört god erfarenhet av samarbetet med Wica.

Vi upplever att vi får mycket bra input och hjälp vid val av diskar, leveranssäkerheten och montaget fallerar aldrig och dessutom finns ett högt ansvarstagande kring reservdelar.

Det hela började med ett spontant mejl till Norrköpings kommun, som medförde att vi bokstavligen halkade in på detta fantastiska marknadsläge. Att driva ett projekt hela vägen från tomtköp, förhandlingar, byggnation av fastighet, flytta in verksamheten och att sedan få välkomna kunderna i entrén är helt magiskt!"

Osaka Listing Image-2

En energismart butik med naturinspirerad design
Det första intrycket av den nya butiken kommer redan när man får syn på lokalen. Byggnaden och butikslayouten som är designad av arkitektkontoret Hennigark blir som ett med naturen tack vare det sluttande taket i trä. Stora glaspartier mot parkeringsplatsen släpper in naturljus i butiken och nästan drar in kunderna till butiken. Målet med designen har varit att behålla en genomgående miljövänlig profil i allt man gör, och MV Kylteknik som stått för den kyltekniska installationen har med hjälp av ny CO2-anläggning i kombination med moderna, effektiva kyldiskar från Wica bidragit till slutresultatet av en energismart butik som skapar matglädje.

Väl inne i butiken möts man av en kombination av industritegel, trä och färg. Takhöjden på 8 meter görs påtaglig av den första stora ljuslådan, ett riktigt wow-inslag.       

Osaka Listing Image2

Färgsprakande F&G med Osaka 3 LX
I frukt- och grönavdelningen (och genomgående i butiken) har man använd sig av Osaka 3 LX, Wicas senaste väggkylsmodell med ökad dislayyta, transparens och optimal ljussättning av varor. Östenssons butiksproducerade matlådor, smörgåstårtor och annat framhävs i Wicas låga, öppna väggkyl, Panama 3 PVLX.

F&G


Nya intryck i deli- och färskvaruavdelningen
Deli och färsk ramas in av träkonstruktioner i taket som belyses av Östenssons igenkänningsbara gula varugruppsskyltar. Omåttligt populära Velden LX från Wica finner ni framför delin, omgiven av Osaka 3 LX väggkylar och öppna impulsbaljor (SuperBilbao).

Osaka Listing Image2

Bilbao Listing Image

Delin som genomgående använt sig av Wicas London 3-modell växlar sömlöst mellan chark, ost och fisk. Den exklusive känslan kommer från modellens stora glaspartier i fronten och inbyggd sockelbelysning.

London Listing Image

Tanken med butikslayouten har varit att kunder enkelt ska kunna ta sig igenom alla butikens varuavsnitt där varje stor kategori har eget torg. Detta görs tydlig i mejeriet som ramas in av kyldiskar och mejeriglasdörrar med transparent design och extra stor displayyta.

Mejeri Listing Image-1

Nya marknadstrender
I frysavdelningen har man använt sig av marknadens kanske populäraste frysmodeller, Astana LX frysskåp kombinerat med Toronto 4P frysgondoler. Allt i svart.

Toronto Listing Image-1

I linje med den senaste marknadstrenden avslutas butiken med en stor dryckeskyl från Wica. Spara utrymme och energieffektivisera din butik med centralkylda dryckeskylar som framhäver dina varor.

Dryck Listing Image

Tack vare produktion i Småland, egna montörer och ojämförbar flexibilitet har Wica återigen bidragit till ett framgångsrikt projekt. Vill du veta mer om vad som gör Wica Cold / Arneg Nordic unikt i branschen så kan du läsa mer om våra unika styrkor (USP) här.

Slutligen, några ord från Anders på Östensson:

Det har varit ett intensivt men härligt projekt som jag är otroligt stolt över! Det har verkligen varit ett lagarbete som har flutit på suveränt!

Slutresultatet blev kanon och kunderna är superpositiva.

Är du intresserad av svensktillverkade kyl- och frysdiskar med marknadsledande teknik? Kontakta någon av våra duktiga lokala säljare.

Arneg Nordic – Italian design, made in Sweden.

logo_arneg_nordic_0

 

Se fler bilder från Östenssons Björkalund under referenser här.

Östenssons Listing Image

Drönarbilder från Carl Schnell på CS Kommunikationsbyrå.
Östenssons
Hennigark
MV Kylteknik
Wica Cold
Hemköp
m.fl.